Očkobal: Jak šel čas s naším nejprodávanějším produktem?

Je praktický, udržitelný a navíc dobře vypadá. Kdo to je? Přece náš obal na očkovací průkaz, který jsme překřtily na ikonický očkobal. Už jsou to tři roky, kdy s vytvořením tohohle kousku začalo celé dobrodružství jménem Kar.Ma, ale očkobal se stále drží na první příčce našich nejprodávanějších produktů. Jak vypadal dříve a jak se jeho design během let proměnil? A proč by ho měla mít doma každá maminka?


Začátky očkobalu a proč vlastně vznikl?

Před třemi lety jsme zjistily, že na českém trhu není k dostání žádný obal na dětské doklady, který by se nám líbil. Byly to samé infantilní potisky, nevyhovující tvary a o absenci udržitelných materiálů ani nemluvíme. Proto jsme se rozhodly vymyslet vlastní produkt, který by splňoval všechny naše požadavky. A tak se zrodil očkobal. Přestože jeho první verze rozhodně nebyla dokonalost sama, skvěle se prodával už na Fleru a facebookovém Marketplace. I během prvního roku fungování Kar.My jsme si vystačily prakticky jen s ním.

Rozdíly mezi starým a novým očkobalem

Náš top produkt prošel hned několika změnami, které se týkají skoro všech komponentů. Tak se na to pojďme mrknout do dopodrobna.

1. LOGO

Jako malá začínající firma jsme neměly tolik prostředků, takže si logo vzala na starosti Karča a vytvořila ho v programu Malování. Ano, bylo to trochu retro, ale někde jsme začít musely. Retro byl i způsob, jakým jsme ho dostávaly na samotný očkobal. Vyrobily jsme si totiž razítko, kterým jsme logo tiskly. Nešlo to zrovna lehce a vzniklo tak spoustu zkažených očkobalů, které jsme nemohly prodat. Přesto jsme razítko používaly téměř celý rok.

  • Jak vidíte na fotce, nový očkobal se pyšní krásným novým logem, které nám na míru vytvořila naše šikovná grafička.
  • Na scénu se také dostal gravírovací stroj, který nám stoprocentně usnadňuje práci. Díky němu logo gravírujeme na naše pratelné štítky. Ty pak Markét přišívá na hotové obaly šicím strojem, takže nemáme skoro žádné neprodejné kousky. Ty vznikají jen v případě, když Markét ujede ruka. Ale to se moc často nestává, takže pšt. :-)

2. Rozměr

Původní očkobal byl o něco menší než ten nový. Po čase jsme ho lehce zvětšily, takže se do něj pohodlně vejdou jakékoliv průkazky a nestane se, že byste je tam museli cpát na sílu. Přesto je rozměr pořád skladný a hravě ho uložíte do jakékoliv kabelky, batůžku a snadno ho chytí i drobná dětská ručka.

3. Druh washpaperu

Dříve jsme očkobal vyráběly pouze z washpaperu STANDARD, který je tvrdší a vyrábí se v omezené barevné škále. A protože barvy milujeme, postupně jsme zařadily nejrůznější barevné odstíny pratelného papíru. Nyní si můžete vybrat roztomilou růžovou pro holky i trendy mint pro kluky, které jsou navíc mnohem měkčí na omak.

4. Dřevěné korálky

Se dřevěnými korálky, který dělají z očkobalů dokonale personalizované kousky, jsme se docela natrápily. Kupovaly jsme je od německé firmy Small foot, s jejichž kvalitou jsme byly spokojené, ALE! Bylo možné odebírat pouze celá balení již potištěných korálků, takže se nám nezřídka stávalo, že se nám korálky s písmenky typu X, Y, Z, F, G hromadily na skladě. A varianty s  A, E, I, K, M, P pro změnu často chyběly.

  • Tomu učinil přítrž milovaný gravírovací stroj, kterým vypalujeme na korálky ta písmenka, která zrovna potřebujeme. Díky tomu netvoříme žádný (písmenkový) odpad a jsme zase o něco udržitelnější.
  • Německého dodavatele korálků jsme vyměnili za českou firmu v Jablonci, která nám vyrábí dřevěné korálkové kostičky z prémiového jasanového dřeva. Vy si tak můžete být jistí, že u nás nekupujete žádné nekvalitní materiály jako jsou třeba čínské lakované náhražky dřeva.

6 a jeden důvod, proč je dobré si pořídit karmí očkobal

  1. Dejte sbohem povalujícím se dokladům v různých částech domova, které horko těžko hledáte. S očkobalem budete mít všechno důležité na jednom místě.
  2. Získejte šikovný kousek z ekologického materiálu, který se dobře udržuje. Stačí omýt vodou a při větším znečištěním ho klidně vyperte v pračce.
  3. Řekněte stop kýčovitým designům. Karmí očkobal je stylový a minimalistický, protože i na mateřské můžete vypadat skvěle.
  4. Vyberte si odstín podle vašich představ. Kromě tvrdšího washpaperu v přírodní a černé barvě nabízíme i měkčí variantu v růžové nebo mint. A jednou za čas uvádíme i limitované kolekce trendy barev.
  5. Seženete ho nejen na karmím e-shopu. Očkobal koupíte ve všech našich prodejních místech, například Place baby v Brně a Place mimi ve Zlíně. Mrkněte na kompletní seznam kamenných prodejen, kde najdete naše produkty.
  6. Obdarujte nastávající maminku originálním a praktickým kouskem, který určitě využije. Očkobal představuje ideální dárek pro maminku, která čeká příchod miminka. Uvidíte, že až ho při babyshower rozbalí, bude mít velkou radost. Může to být ale i skvělý první dárek pro miminko, který ho bude provázet klidně až do dospělosti. Očkobal se totiž dá využít i jako obal na průkazku MHD nebo jakékoliv jiné doklady či drobnosti.
  7. S očkobalem v sadě získáte dva produkty navíc a ještě ušetříte. Naše dětská sada obsahuje kousky, které se u nás prodávají nejčastěji. Kromě očkobalu tam najdete taštičku na všechny nezbytnosti (plenky, krémy, ubrousky, náhradní oblečení a další) a futrálek, který je ideální k uložení čistého příboru, brčka nebo zubního kartáčku.

Věděli jste, že?

  • Nejčastější dívčí jména, která gravírujeme na korálky jsou Emma, Natálie a Eliška,
  • zatímco mezi těmi klučičími jednoznačně vedou Matyáš, Oliver a Jakub,
  • a v ČR jsou děti i se jmény Maivi, Chosinda, Kazimír, Barnabáš i Dexter.

A jakým jménem ozdobíme váš očkobal?