10 osvědčených tipů na Vánoce - průvodce udržitelnými vánočními dárky

Neznáme lepší pocit, než když stihneme nakoupit všechny dárky k Vánocům hezky v klidu, v pohodě a s předstihem. Máte to stejně a zároveň tápete, co vašim blízkým nadělit pod stromeček? Garantujeme vám, že po přečtení tohoto článku už vědět budete, protože vás čeká hned 10 tipů na dárky, které potěší každého člena rodiny.


 

Praktické radosti i pro ty nejnáročnější babičky

S babičkami to bývá náročné. Často nám říkají, že nic nepotřebují a ať si neděláme škodu. Jenže nekoupit dárek někomu, kdo nás celý život rozmazluje, láskyplně se o nás stará a peče ty nejlepší zákusky? To prostě nejde. Proto náš dárkový průvodce začíná stylovými i praktickými kousky, které udělají radost každé babičce.

1. Sada vrecek na cokoliv

Sada dvou vrecek velikosti S a M, které nyní nabízíme s výhodnou slevou, se hodí do každé místnosti. V předsíni si do nich může babička uložit klíče a jiné drobnosti, v koupelně nejrůznější kosmetické produkty, v kuchyni třeba jablíčka, která právě přinesla z trhu, a kdekoliv doma poslouží jako obaly na květináče jejích milovaných pokojových rostlinek.

  • Jelikož jsou vrecka ušitá z ekologického pratelného papíru, dají se jednoduše očistit vlhkým hadříkem nebo vyprat v pračce na maximálně 40 °C.

2. Pidi taštička s klíčenkou…

… ať má babička klíče, karty a drobné vždy po ruce. U obou kousků z pevného a odolného washpaperu můžete vybírat z celé řady barev a na klíčenku vám navíc vygravírujeme motto na přání. A pokud se vám nechce nic vymýšlet, u sady pidi taštičky a klíčenky najdete hned 6 vtipných hlášek, které ke klíčence perfektně sedí.

  • Klíčenka s pidi taštičkou se nehodí jen pro babičku, ale představuje krásný a cenově příznivý dárek pro kohokoliv!

3. Sada kosmetických taštiček

Dovolujeme si vám představit vánoční novinku výhodnou sadu kosmetických taštiček, protože taštiček není nikdy dost a to ví každá babička. Vylaďte si Ňuňu a Ťuťu. A proč je sada to pravé pro naše milované bábinky? Perfektně se jim bude hodit na všechny výlety do lázní, termálů a jen tak za přítelkyněmi. 

  • KarMa TIP: Babičce můžete do taštiček uložit další dárky a nemusí to být jen kosmetika. Taštičky hravě pojmou třeba vitamíny, další doplňky stravy pro seniory nebo také šikovný dávkovač léků.

 

„Mužné“ dárky, které ocení táta, děda, tchán i boyfriend

Pánové jsou snad ještě těžší kalibr než babičky, nemyslíte? Vymyslet něco, co je opravdu potěší, může být pěkně tvrdý oříšek. Letos však nikoliv, protože KarMa myslí i na muže.

4. Peněženka do každé (pánské) kapsy

Je malá i prostorná, ale Hermionina kabelka to není. Co to je? Pánská mini peněženka ze speciálního hnědočerného nebo oříškově hnědého washpaperu genua, který skutečně vypadá jako pravá kůže, ale nabízí mnohem víc benefitů. Je ekologický, veganský, omyvatelný, odolný a také o několik řádů levnější než kůže.

  • Peněžence pro muže nechybí zip, který spolehlivě ochrání karty, peníze a veškeré drobnosti před vypadnutím, a pohodlně se vejde do kapsy na kalhotech, bundě, saku či košili.

5. Kávový dárkový box, který pohladí všechny smysly

Jedna věc potěší, ale tři dárečky přímo nadchnou! Proto jsme se letos spojily se skvělými lokálními značkami a sestavili tenhle dokonale sladěný dárkový box pro muže. Karmí pánskou peněženku v něm doprovází výběrová zrnková káva z brněnské pražírny Rebelbean a ručně vyráběné přírodní mýdlo z Mýdlárny Šafrán s certifikací Regionální produkt Českosaské Švýcarsko.

   Kávový dárkový box

 

Tyhle kousky rozzáří oči každé ženě i malé slečně

Troufáme si tvrdit, že my ženy nejvíce oceníme s láskou vybraný dárek, který je stylový, kvalitní a má myšlenku. A na základě této premisy jsme do tipů pro dospělé i „malé ženy“ vybraly právě následující kousky:

6. Pro milovnice příběhů na papíře

Každé správné knihomolce (i knihomolovi) by neměl chybět ve výbavě obal na knihu. Ten náš je rostoucí, takže padne nejrůznějším rozměrům knížek, ochrání je před „oslíma ušima“ i jiným znečištěním. Když se vám umaže knížka, těžko ji dostanete do původního stavu. Ale pokud skvrny znečistí obal z pratelného washpaperu, snadno ho omyjete navlhčeným hadříkem a jednoduše necháte uschnout.

  • Tímto stoprocentně veganským a k planetě šetrným kouskem nemusíte obalit pouze knížku. Báječně doplní i deník nebo diář.

Vánoční knižní obal  Vánoční karmí obal na knihu

7. Shiny crossbody kabelka pod stromečkem zazáří

Naše shiny kolekce se na podzim zbarvila do pěti odstínů (platina, hořká čokoláda, mauve, měděná a tmavě zelená), které dodají sofistikovanou jiskru každodenním i slavnostním outfitům. Nadělte vaší kamarádce, přítelkyni, mamince nebo sestře tuhle shine crossbody kabelku a uvidíte, že ji nebude chtít odložit. Už úplně vidíme, jak se krásně leskne během silvestrovských oslav!

8. Hřejivá mikina s překvapením

V dárkovém průvodce nesmí chybět historicky první KarMa kousek oblečení, který jsme vymyslely, navrhly a ušily v české dílně z kvalitních materiálů. Ano, jde o oversized mikinu, která se stane nejlepší kamarádkou každé ženy. Je totiž ušitá z heboučké počesané teplákoviny s vyšší gramáží, takže se do ní zachumláte jako do teplé deky. Nečekejte však žádný neforemný kousek – naše mikča má vyladěný střih do posledního detailu, a hodí se nejen k legínám na jógu, ale taky k džínám nebo k sukni do města, na piknik i na rande. Její spadlá ramena umožňují volný pohyb, pružný spodní lem netlačí, ale zároveň se díky němu mikina nevyhrnuje nahoru, a dostatečně dlouhé rukávy s náplety zahřejí i často opomíjené zápěstí. Bonusem je výšivka „Wash your karma“ na zádech, která to nejdůležitější řekne na vás.

  • K mikině vám nyní navíc přibalíme dva dárečky v podobě klíčenky a karmílepek, kterými můžete vaši blízkou duši obdarovat také. Anebo si je nechte pro sebe, protože dělat radost sama/sám sobě je také důležité.

9. Zlatý hřeb štědrovečerní nadílky

Tím se zajisté stane Červený dárkový box, který, stejně jako ten pánský, obsahuje tři regionální produkty pro potěchu oka i duše. Pro ženy a slečny jsme do něj vybraly produkty, které jsme otestovaly „na vlastní kůži“ a nedáme na ně dopustit. Za prvé je to přírodní, ručně vyrobené mýdlo od malé rodinné firmy Mýdlárna Šafrán, které nejen nádherně voní, ale také vyživuje pokožku celého těla. Druhým kouskem zlatého boxu je stoprocentně veganská a přírodní svíčka od značky Tvoje Svíčka sympatického manželského páru Katky a Ondry, která zkrášlí a nádherně ovoní prostor vašeho domova nebo třeba kanceláře. A nakonec nesmí chybět něco od nás, v tomto případě větší ségra shiny pidi taštičky v pěti nablýskaných odstínech, kterou už obdarovaná nedá z ruky. To vám garantujeme!

 Vánoční box  Vánoční dárkový box se svíčkou

Univerzální dárek, co potěší úplně všechny

A nakonec tu máme desátý tip na úplně nejvíc všestranný dárek, se kterým nikdy nešlápnete vedle. S dárkovým poukazem v hodnotě 300, 500 nebo 1000 Kč totiž uděláte radost hned dvakrát – pod stromečkem při rozbalování „záhadné“ obálky a poté při následném průzkumu našeho e-shopu, kde si obdarovaná osoba bude vybírat produkt, který se jí nejvíce líbí a hodí.

  • Karmí dárkový šek si navíc můžete vybrat jak ve fyzické podobě zabalený do krásné dárkové obálky, tak v ekologické variantě coby elektronický dárkový poukaz, který zašleme na vámi uvedenou e-mailovou adresu ve formátu pdf.
  • Chcete dárkový šek doplněný o pidi dáreček v dárkové krabičce? Pro vás je to pravé karmí náš mini dárkový box.