Ať jsme všichni v obraze

Proč tento článek na blog píšeme? Možná i jako naše alibi, že na svou objednávku čekáte i 14 dní. 


Věříme síle myšlenky; věříme, že co dáš, to dostaneš zpět; věříme, že když zaseješ v hlavě malé semínko, může z něj vyrůst velký silný strom. Proč to píšeme? 

Tento rok je zvláštní, v únoru jsme plánovaly, jak budeme každý měsíc na designovém, lokálním trhu, kde budeme lidi seznamovat s materiálem a našimi produkty z něj. Dopadlo to všechno úplně jinak. Nakonec jsme jely na tři venkovní trhy - jeden byl absolutní propadák, protože nebyly lidi, druhý byl za vydatného celodenního deště (brr, ještě teď nám je zima) a třetí byl spíš pro reklamu, ať se o nás lidi dozví. Takže když jsme se rozhodovaly co s podzimem a zimou, chtěly jsme aspoň na dva termíny vánočních designových trhů. Opět víme všichni jak to dopadlo. 

A tak jsme zasadily semínko, vyslaly myšlenku s přáním, že když nemůžeme být s lidmi na trzích, tak s nimi budeme více on-line. A začalo to růst. 

V říjnu 5.-10. proběhla on-line akce Meetpapír - Šťastný týden. Tento týden byl plný slev, dárečků, speciálních nabídek od tvůrců, kteří pracují s papírem a tvoří úžasné věci. A nám se začala rozšiřovat základna našich fanoušků, udělaly jsme naší první soutěž na Instagramu a také nám začaly přibývat na e-shopu i objednávky. 

Znáte Jitku a její Ababu? Tak právě tato úžasná žena se rozhodla udělat ve svém obchůdku prodejní akci, kterou nazvala Poklady u Ababu. Akce měla být taky face to face, jenže nařízení se zpřísnila a Jitka zareagovala tak, že vytvořila pro 60 prodejců na svém e-shopu prostor, kde nabízela jejich vybrané produkty. Takže další on-line akce, která proběhla v období 9.- 30. listopadu. První den akce způsobil kolaps na e-shopu u Jitky. Než jsme se stihly podívat, jak vypadá prezentace našich výrobků, tak se naše výrobky vyprodaly. Takový frkot to byl. Tak jsme samozřejmě ušily další várku pro poklady a ty se opět velmi rychle vyprodaly. Co víc si přát, že? Jitko, děkujeme a gratulujeme k tak skvělé a velké akci.

Současně v tomhle období vznikla iniciativa Darujeme české Vánoce, s heslem Podpořme se navzájem. Cílem je propojit co nejvíce českých řemeslníků, živnostníků, tvůrců a zakoupit u něho český dárek k Vánocům. Iniciativa se velmi rychle stala obřím kolosem (přes 36 tis. lidí ve skupině). Zakladatelky splnily přání mnoha živnostníků. Vytvořily katalog tvůrců, katalog produktů, aktivně blogují a sdílí jednotlivé tvůrce. Jedou bomby. My smekáme pomyslný klobouček. Článek na jejich blogu má i naše KarMa. Samotné jsme mákly na naší on-line prezentaci, začaly jsme tvořit krátká videa i z výroby a má to úspěch. Objednávky se opět hrnou a náš TOP produkt Očkobal se jménem si opět dominantně drží své místo v oblíbenosti a žádanosti. 

V listopadu se nám taky povedla navázat velmi krásná a milá SPOLUpráce s blogerkou Veronikou Bernard, kterou většina zná pod jménem Weef. Jejíž heslem je Míň věcí, víc zážitků. A s tím my jsme ve velkém souladu, tak jsme si napsaly pár hezkých e-mailů a spolupráce byla na světě. Byly jsme z ní nadšené. Weef se zalíbil náš shoper, vrecka, futrálek i rostoucí obal na knihu. Nám se splnil takový malý sen, že nás Weef sdílela se slevovým kódem u sebe na profilu a její příspěvek s našimi produkty má víc srdíček než my máme fanoušků. :) Tímto ještě jednou děkujeme Weef za milou komunikaci a spolupráci.

A nesmíme, nechceme zapomenout na nejúžasnější navázání spolupráce s Terkou, která tvoří a vkládá duši do projektu Můjdiář. Díky tomu se nám stroj taky nezastaví. Pro Terezku šijeme přebal na její zápisníky a vypadá to skvěle, posoudit můžete sami. Midori diář/zápisník se stal favoritem u jejich fanoušků, a i my jsme podlehly kouzlu a máme objednaný Midori na rok 2021. Podpořte Terčin malý projekt a její velký sen.

Tohle je ve zkratce náš podzim. A ano, doba odbavení objednávek v tuto chvíli narostla na 14 dní. Musíme vám totiž napsat velmi důležitou skutečnost. Vše co je na našem e-shopu k prodeji šijeme až při vašem objednání. Některé produkty máme ve velké zásobě, některé v menší. Batohy a shopery šijeme opravdu pouze na objednání. :)
Do washpaperu jsme se zamilovaly, ale práce je s ním občas dost náročná. Nemůžete produkt halabala přešívat, jelikož v materiálu zůstávají dírky. Tak se s každou objednávkou mazlíme, abyste vy byly co nejspokojenější a vracely se k nám s radostí a touhou po dalším karmím produktu. 

Máme v hlavě silnou myšlenku do konce tohoto roku a pro ten další rok už se nám přání taky formuje. Ale to zase v jiném příspěvku. Mějte se krásně, užívejte si rodinu a nadcházející advent. 

K<3 M